dilluns, 25 de gener del 2010

La Verge pelegrina, a Girona

El passat mes de març sortí de Schoenstatt, Alemanya, una imatge de la Verge pelegrina. Per als qui no coneguin el Moviment de Schoenstatt les Verges pelegrines són imatges que durant el mes de maig són dutes a diverses llars, on s'hi estan tres dies.

Però aquesta no va sortir per estar-s'hi un mes fora, sinó tres anys. Fins el 2012 recorrerà diferents països europeus perquè els que la rebin preguin per una nova evangelització d'Europa, per un retorn a les seves arrels cristianes, per un redescobriment de si mateixa.

De moment ja s'ha passat per Alemanya, per Itàlia, fins a finals de tardor a Espanya. Madrid, Sevilla, Huelva, Alacant... I des de la setmana passada Catalunya. Hem tingut ocasió de rebre-la a Valldoreix fa uns dies. Després anà a Tarragona, a La Seu i gràcies al seu bisbe travessà la frontera i afegí un país que no tenia previst al seu recorregut: Andorra.


Ahir vam rebre-la a Girona, en una llar, sense pretensions, en família. Una estona per trobar-se (i retrobar-se), per pregar per moltes coses -tant nostres com dels altres i totes bones-, per fer propòsits... I acomiadar-la de Catalunya, ja que marxa cap Astúries demà passat.

No esperem transformacions dràstiques, paulines. No, hem de ser com la terra fèrtil on la llavor cau i esdevé planta. I si costa no defallim, si caiem llevem-nos altre cop.